28 Ekim 2016 Cuma

Sigaranın E Hali İle Tanıştınız mı?


Sigara bağımlılığından kurtulmak denilince akla ilk gelen yöntemlerden biridir elektronik sigara . Peki sigaranın alternatifi olarak gösterilen ve sigara bırakma yöntemlerinden biri olarak adlandırılan e-sigara nasıl bir sistem ile çalışır ? Cihaz enerjisini pil ile sağlayan bir iç ısıtma mekanizmasından almaktadır. Küçük bir hazne içerisinde yer alan e- likit mekanizma içerisinde ısıtılarak buharlaştırılır. Sigara içildiğinde tütünün yanması sonucunda ortaya çıkan sigara dumanı ciğerlere çekilirken elektronik sistemde buharlaştırılan dolum sıvısı içeriye çekilmektedir. Bu noktada e-sigaranın normal sigaraya göre sigarayı bırakmaya yönelik veya daha sağlıklı  bir alternatif olarak değerlendirilebilmesi için e-likit içeriğinin ve vücuda etkilerinin incelenmesi gerekmektedir.

Dolum Sıvısı Orjinal Olmalıdır.

Elektronik sigara likit içeriği ve etkilerini incelemeye geçmeden önce burada yer alan bilgilerin gerekli izin ve incelemelerden geçerek onay almış olan orijinal dolum sıvıları hakkında olduğunu hatırlatmak isteriz. Daha uygun fiyatlı olduğu için tercih edilen ve merdiven altı olarak tabir edebileceğimiz sahte dolum sıvıları denetlenemediklerinden ötürü hangi etken maddelere sahip olduklarını tam olarak belirlemek mümkün değildir. Buharlaştırılan sıvı solunum yolu ile ciğerlere ve bütün organlara etki edeceğinden içeriği bilinmeyen sahte e-likit kullanılması gerçek sigaranın vereceği zararlardan daha ciddi olarak size zarar verir. Sahte dolum sıvısının teneffüs edilmesi ölüme dahi sebebiyet veren rahatsızlıklara yol açma riski taşımaktadır. Bu nedenle satın aldığınız dolum sıvısının mutlaka bandrollü ve yetkili bayilerden satın alınmış Orijinal bir ürün olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Dolum Sıvısı İçeriği ve Vücuda Etkileri

Başta meyve aromaları olmak üzere farklı aromalar ile içeriği zenginleştirilmiş olan dolum sıvıları atomizer tarafından buharlaştırılarak kullanıcı tarafından ciğerlere çekildiğinde hangi maddeler vücuda alınmış olur? Bütün dolum sıvılarının içeriğinde aroma esansı ve terapatik nikotin bulunmaktadır. Elektronik sigaranın sigara bırakma amacına yönelik olarak kullanıldığında nikotin miktarının belirli ölçülerde ve düzenli olarak azaltılması gerektiğini de burada ayrıca hatırlatmak isteriz. Nikotin miktarı azaltılmadığı takdirde sigara bırakma yöntemi olarak elektronik sigaranın istenilen sonuca ulaştıramayacağı açık bir gerçektir.

Dolum Sıvısı Çeşitleri


Dolum sıvılarını farklılaştıran temel unsur ise içeriğinde bitkisel gliserin (VG) ve propilen glikol ( PG) maddelerinden birini daha ihtiva etmesidir.    Dolum sıvısı, e-likit VG veya PG içerikli veya değişen oranlarda ikisini de ihtiva eden bir şekilde üretilmiş olabilir. Her iki madde de güvenilirliği tespit edilmiş ve kullanım açısından farklılıklar gösteren eş değer ürünlerdir. Elektronik sigara, içerik değerlendirmesine göre normal sigaranın zararları ile karşılaştırıldığında özellikle sigara bırakma amacına yönelik olarak kullanıldığında ideal bir alternatif olarak kabul edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder