13 Aralık 2016 Salı

Sigara Bırakmada Yeni Yöntem E-Sigara


Sigaranın bağımlılık yapması nedeni ile zararlarından kurtulunması için bırakılması şarttır. Ancak sigara içilmesinin sadece bağımlılık yapmasını sağlayan içeriğinde bulunan zehir sayesinde değildir. Sigara içilmesi sırasında yapılan fiziksel hareketlerde belirli bi süre sonra alışkanlığa sebebiyet vermektedir.
Tüm bu alışkanlıklardan kurtulma adına farklı tedavi şekilleri ve yöntemleri kullanılmaya ve geliştirilmeye başlanılmıştır.  Özellikle sigaranın son zamanlarda kanserin bir numaralı  etken maddesi olması sebebi ile sigara bırakmada yeni yöntem geliştirilme çalışmalarına başlanılmış ve yavaş yavaş uygulanmaya başlanılmıştır.
Bu yöntem ve tekniklerden biri de elektronik sigara olarak bilinen cihazın geliştirilmesidir. Belirli bir şarj cihazına bağımlı olarak çalışan bu cihazda sigarada bulunan zararlı maddelerin yerine sıvı ve doğal birkaç maddinin karışımının buhar şeklinde olması ve bir nevi sigara içme yanılsamasının oluşması sağlanmaktadır.



Elektronik Sigara Tarihi
Oldukça eski bir tarihe dayanan tütün mamüllerinin kullanılmasına bağlı olarak özellikle son bir asırdır sigara bırakılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.  Bu çalışmalardan biri de e – sigara çalışması olup, bu çalışmada yine yarım asırlık bir dönemi kapsamaktadır.
Sigaraya karşıt olarak geliştirilen elektronik sigara tarihi 1960’lara dayanmaktadır.  İlk oluşma zamanı yarım asır öncesi olmasına rağmen 200’li yıllara kadar bu cihazın kullanılması yaygın bir durum değildi. Elektronik sigaranın ilk piyasada yer alması 2002 yılında olmuş ve bulunduğu yer dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin olmuştur.
Yine bu sigaranın ilk uygulandığı yer olan Çin 2002’yılından birkaç yıl sonra dünyaya bu  cihazı sigara bırakmaya yarayan cihaz şeklinde ihracatı başlatmıştır.


Elektronik Sigara Satışında Düzenlemeler
Elektronik sigaraların birkaç türü piyasada bulunmaktadır. Bu türlerden biri de e – sigarların nikotinli olarak isimlendirilen çeşidi olup, bu çeşidinin normal sigaradan farklı bir kısmının olmaması nedeni ile bazı ülkelerce elektronik sigara satışında düzenlemeler getirilmiştir.

Her ülkenin belirlediği kriterlere göre elektronik sigara kimi ülkede yasalarca tamamen ksıstlanmış, kimi ülkelerce ise kullanım alanı normal düzeydedir. Hatta bazı ülkelerin yasalarına göre ise elektronik sigara kullanımı normal sigara kullanımı yasak olan bölgelerde serbest bırakılmıştır.

1 yorum:

  1. sigara içmek gerçeken çok zararlıdır sigarayı bırakmak istiyorsanız joyetech elektronik sigara size bu konuda yardımcı olacaktır

    YanıtlaSil